MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko niet naar Afrika Cup 2015

11 november 2014 | in Sport | Reageer

schorsHet Marokkaans voetbalteam mag niet meedoen aan de Afrika Cup. Het land is gediskwalificeerd, omdat Marokko af heeft gezien van de organisatie van het toernooi.

Marokko zou in januari gastheer zijn van het Afrikaanse equivalent van het Europees kampioenschap. Maar dat wil het land niet meer, uit vrees voor een ebola-uitbraak. Marokko wilde het toernooi uitstellen, maar dat weigert de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF). Daarop besloot het land de organisatie terug te geven.

De CAF komt dinsdag in Caïro bijeen om over de Afrika Cup te praten. Vooralsnog is er geen nieuwe organisator aangewezen. Volgens de federatie heeft een aantal landen al aangegeven de organisatie wel over te willen nemen.

UPDATE:
Equatoriaal-Guinea is vrijdag gekozen als organisator van het toernooi om de Afrika Cup. Het land in Centraal-Afrika vervangt Marokko als gastheer. Het toernooi vindt begin 2015 plaats.

NOS Correspondent Sjoukje Rietbroek over de uitsluiting van Marokko voor de Afrika Cup. “Ik vraag me af of ze zich hebben gerealiseerd dat uitsluiting tot de mogelijkheden behoorde.”

Plaats je reactie