MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko krijgt subsidie om vluchtelingen op te nemen

15 december 2014 | in Overheid | Reageer

illegalenMarokko gaat vluchtelingen opnemen zodat de migratiedruk op de Europese Unie afneemt. In ruil daarvoor ontvangt het land Europese subsidie. De EU en Marokko werken al geruime tijd aan een nieuw asielsysteem dat volgend jaar van kracht wordt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Europese Commissie na vragen van Nieuwsuur.

In Marokko leven op dit moment grote groepen migranten, voornamelijk uit Afrika en Syrië. Meestal bevinden ze zich tegen wil en dank op Marokkaanse bodem: ze wachten op een kans om illegaal Europa binnen te komen.

In de toekomst kunnen deze migranten zich mogelijk in Marokko vestigen via het speciale EU-programma. Het is een speerpunt voor Brussel, waarbij ook betere toegang tot gezondheidszorg hoort, scholing voor kinderen en beroepsopleidingen. Uiteindelijk hoopt de EU dat andere landen in de regio het voorbeeld overnemen.

Plaats je reactie