MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Grootste toren Afrika wel in Marokko, maar niet per se in Casablanca

20 december 2014 | in Economie | Reageer

Al-Noor-TowerEerder meldde het bedrijf East Construction uit Saoedi-Arabië dat het in 2018 de hoogste wolkenkrabber van Afrika gaat bouwen. Het bedrijf van Tarek bin Laden, de halfbroer van wijlen Osama bin Laden, kondigde aan een 540 meter hoge wolkenkrabber te bouwen in Casablanca.

Volgens de Volkskrant zouden lokale autoriteiten de plannen voor de Al Noor Tower echter ontkennen. Hoofd Khadir Lamrini van het Agentschap voor Verstedelijking en Ontwikkeling in Casablanca doet de informatie af als geruchten. ‘Er is geen project voor het bouwen van een toren in Casablanca,’ zegt hij.

Om die geruchten uit de wereld te helpen hebben de Saudi’s een verklaring op hun website geplaatst:
“Ja, een delegatie gestuurd door Sheikh Tarek M. Binladen heeft enkele maanden geleden al gesproken met CasAnfa over het project. Ik stuurde ook een brief op 15 december 2014 om onze interesse in het gebied te bevestigen.

Nee, we hebben niet gevraagd om een licentie om de toren in het Anfa gebied te bouwen. We zijn nog aan het zoeken naar de beste plek en voorwaarden om met een dergelijk project te bouwen in Marokko.
Dit is wat we zeggen sinds het begin.”

Plaats je reactie