MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse rapper Lhaqed in Amsterdam

06 januari 2015 | in Muziek | Reageer

Een paar weken geleden was Moad Belghouat, beter gekend als de Marokkaanse rapper Moad Lhaqed, op bezoek in Amsterdam. De 27-jarige rapper werd berucht na zijn lied “Baraka men skat” (Genoeg gezwegen) dat een themalied werd van de demonstraties in Marokko in 2011. Sinds dat jaar heeft hij drie celstraffen uitgezeten die hem een reputatie gaven als opstandige rapper. Dewereldmorgen.be sprak met hem tijdens zijn verblijf in Nederland.

De eerste celstraf duurde vier maanden toen hij beschuldigd werd van het beledigen en slaan van een monarchistische demonstrant. Daarna moest hij

Lees het interview met de rapper op Dewereldmorgen.be

Plaats je reactie