MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje pakt vermoedelijke jihad-broers op

25 januari 2015 | in Justitie | Reageer

Marokkaanse politieIn de Spaanse enclave Ceuta zijn vrijdag twee paar Marokkaans Spaanse broers aangehouden op verdenking van deelname aan jihadisme. De vier zouden erg geradicaliseerd zijn en veel gelijkenissen tonen met de broers Kouachi, die een aanslag hebben gepleegd op Charlie Hebro. Dat meldt de NOS.

Volgens de Spaanse autoriteiten zouden de vier banden hebben met het terreurnetwerk van al-Qaida. Samen zouden ze een terreurcel vormen.

De Spaanse en Marokkaanse overheden hebben de laatste jaren al tientallen verdachte jihadi’s en ronselaars opgepakt, vooral rond Melilla en Ceuta. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie