MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Allochtone vrouwen stoppen niet vaker met job omwille kinderen

09 februari 2015 | in Carriere | Reageer

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) in MarokkoHet idee dat moeders van Marokkaanse of Turkse afkomst hun baan makkelijk inruilen voor het huishouden klopt niet. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Antwerpen (UA ) waarover diverse Belgische bladen vandaag berichten.

In het onderzoek werden loopbanen van duizend moeders onder de loep genomen.

Uit de cijfers blijkt dat vrouwen van Marokkaanse of Turkse afkomst al vóór ze aan kinderen beginnen minder vaak werk hebben dan autochtone vrouwen. Maar voor de Marokkaanse en Turkse vrouwen die wel werk hebben, blijkt dat ze na de bevalling net zo vaak terugkomen naar hun werk als autochtone vrouwen. Er is dus voor zowel werkende allochtone als autochtone vrouwen amper uitstroom uit het arbeids­leven omwille van het kind. (Bron/ lees verder: UAntwerpen.nl)

Plaats je reactie