MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Noem mij geen salafiste’

13 maart 2015 | in Maatschappij | Reageer

Boerkadraagsters demonstreren tegen boerkaverbodIn 2012 stelde Alain Winants, de voormalige topman van Staatsveiligheid, dat ‘het salafisme momenteel waarschijnlijk de grootste bedreiging is voor onze democratie. Het is een beweging met enkele duizenden sympathisanten in België, en enkele honderden militanten.’ Vormen salafisten inderdaad een bedreiging? Website MO.be ging op de koffie bij Oum Ghariba, een bekeerde moslima, op zoek naar antwoorden.

Op zoek naar de originele werken van Muhammad ibn abd al-Wahhab, de grondlegger van het wahhabisme, wandel ik, schrijft MO.be journaliste Najet Boulafdal, een islamitische boekhandel in de Brusselse Lemonnierlaan binnen. Wanneer ik de vriendelijke verkoper vraag of hij de Tawhied (letterlijk: uniciteit) in stock heeft, komt een vrouw tussenbeide. De opvallende, grote dame is van top tot teen gehuld in een niqab. Enthousiast zegt ze dat er geen betere referentie is dan de Uniciteit van de Saoedische geleerde…

Lees het gehele artikel verder op de website MO.be

Plaats je reactie