MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko krijgt soepelere abortuswet

17 maart 2015 | in Maatschappij | Reageer

zwangerschapsonderbrekende ingreep, ook wel abortus genoemdAbortus is binnenkort waarschijnlijk niet meer illegaal in Marokko. De Marokkaanse koning Mohamed VI heeft maandag twee ministers de opdracht gegeven om binnen een maand met voorstellen te komen om het verder te versoepelen. Dat melden Marokkaanse media maandag.

Abortus is in Marokko nu alleen toegestaan als het leven of de (psychische) gezondheid van de moeder in gevaar is, maar bijvoorbeeld niet na een verkrachting of incest. Volgens een stichting die strijd voor abortusrechten vinden er in Marokko dagelijk zes- tot achthonderd abortussen per dag.

De koning heeft de ministers van Justitie en Islamitische Zaken opdracht gegeven om, samen met de voorzitter van de Nationale Raad voor de Mensenrechten, met alle betrokken partijen te spreken. Daarbij moet rekening worden gehouden met „de voorschriften van de islam”, maar ook met „de evolutie van de Marokkaanse samenleving”. (Bron/ lees verder RTL Nieuws)

Plaats je reactie