MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

De Marokkaanse vrouw als stille kracht achter de migratie

27 maart 2015 | in Maatschappij | Reageer

Vrouwen in MarokkoDit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de eerste Marokkanen zich vestigden in Gouda. Een halve eeuw later telt de Marokkaanse gemeenschap in de stad ongeveer 7000 personen, schrijft De WeekKrant

Stichting Boughaz, die al in de jaren ’90 al aandacht trok met gefilmde portretten van migranten die her en der in de stad vertoond werden in containers, wil niet onopgemerkt voorbijgaan aan die halve eeuw Goudse migratiegeschiedenis van de Marokkanen. In samenwerking met het Museum Gouda en diverse andere partners in de stad zal eind dit jaar op creatieve wijze worden stilgestaan bij dit jubileum

Lees het gehele artikel verder op De WeekKrant.

Plaats je reactie