MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Relatie Nederland met Marokko staat onder druk

09 april 2015 | in Marokko | Reageer

Plenaire zaal Tweede KamerDe relatie tussen Nederland en Marokko lijdt onder het Nederlandse plan om het socialezekerheidsverdrag met Marokko op te zeggen. Dat zei minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken woensdag in een Tweede Kamerdebat.

Zo werkt Marokko al niet meer mee aan het terugnemen van illegale Marokkaanse vreemdelingen uit Nederland. Maar op andere gebieden, waaronder terrorismebestrijding, verloopt de samenwerking nog goed, aldus de minister.

Asscher hoopt nog steeds met Marokko tot een wijziging van het verdrag te komen, zodat opzeggen dan uiteindelijk toch niet nodig is. (Bron/ lees verder: NU.nl)

Plaats je reactie