MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Waarom die wrijving tussen moslims en journalistiek?

17 juni 2015 | in Media | Reageer

hoofddoekL1Jonge moslims zijn niet blij met de westerse journalistiek. Negatieve berichten en verkeerd woordgebruik zijn de grootste boosdoeners. Tegelijkertijd kiezen jonge moslims zelden voor een journalistieke loopbaan. Hoe zit dat?

Kaja Bouman, student journalistiek aan de Fontys Hogeschool Journalistiek, ging op onderzoek uit.

Zij schrijft: “Op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek val ik niet op. Blonde haren, blauwe ogen, een bril met breed montuur en Led Zeppelin-All Stars zijn daar niets bijzonders.”

“In januari zat ik nog in een klas waar ik wél opviel

Lees het gehele artikel verder op DeNieuweReporter.nl

Plaats je reactie