MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kennis over orgaandonatie in Marokko nog te beperkt

01 juli 2015 | in Gezondheid | Reageer

ZiekenhuisIn Marokko worden nog maar weinig organen gedoneerd, en er vinden bijgevolg niet veel orgaantransplantaties plaats. Volgens wetenschappers uit Marrakesh kan de transplantatie-activiteit in het land verder ontwikkeld worden als de kennis bij vooral jongeren vergroot wordt.

Ze hebben onderzocht hoe het ermee staat, en het blijkt dat niet eens alle ondervraagde studenten weten dat er in Marokko ook transplantaties plaatsvinden.

De kennis over orgaandonatie en transplantatie bij jonge, goed opgeleide, Marokkanen is beperkt, blijkt uit deze studie. Het vermoeden is dat als zelfs bij hoogopgeleide studenten al weinig kennis is over orgaantransplantaties, dat het waarschijnlijk bij de rest van de bevolking dan nog minder is. (Bron/ lees verder: NierNieuws en Nephrologie & Therapeutique)

Plaats je reactie