MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse Imazighen komen op voor hun Algerijnse broeders

20 juli 2015 | in Maatschappij | Reageer

berber-amazighNederlandse Imazighen (Berbers) protesteerden afgelopen donderdag voor de Algerijnse ambassade in Den Haag. Het vreedzaam verlopen protest was niet alleen een uiting tegen onrecht dat plaatsvond in Algerije, maar vormde ook een symbool voor bredere ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden in de samenleving: het besteden van meer aandacht aan andere vormen van onrecht dan Palestina alleen onder Marokkaanse en islamitische Nederlanders, en de emancipatie van de Nederlandse Imazighen.

Aanleiding tot de demonstratie was de situatie in de stad Ghardaïa, gelegen in centraal-Algerije. Hier vond de afgelopen weken geweld plaats tussen Algerijnse Arabieren en Imazighen

Lees het gehele artikel verder op de website van The Post Online.

Plaats je reactie