MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dit jaar geen homoboot op Canal Parade. Volgend jaar wel!

02 augustus 2015 | in Maatschappij | Reageer

Gay Prime in AmsterdamVorig jaar voer bij de Canal Parade in Amsterdam voor het eerst een Marokkaanse homoboot mee. Het was een primeur. Dit jaar ontbrak de boot.

Waar waren ze? “De meeste zitten jammer genoeg nog in de kast”, zeggen Mohamed Chaibi en Nassiri Belaraj, die beiden vorig jaar op de Marokkanen-boot zaten, aan de NOS.

Volgens hen ligt het voornamelijk aan de schaamtecultuur waardoor velen nog steeds niet durven uit de kast te komen. “Ik ken een gay die vorig jaar tegen beter weten in getrouwd is met een vrouw. Hij zit diep in de ellende,” zegt een van de twee tegen de NOS. Volgend jaar willen ze weer meedoen met een eigen homoboot. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie