MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Advocaat Hamza B. zet vraagtekens bij beschuldigingen van omkoping

11 augustus 2015 | in Justitie | Reageer

HamzaAdvocaat Gabriel Meijers van Hamza B. hoort in de zaak van zijn client al langer verhalen over omkopingspraktijken in het Marokkaanse rechtssysteem. Maar de beschuldigingen dat de familie van zijn client een poging hebben ondernomen, komt wel als een verrassing. Dat zegt hij in gesprek met AT5.

Hamza B. kreeg in Marokko 20 jaar cel voor zijn rol bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Volgens de beschuldigingen heeft hij een lagere straf gekregen dan levenslang omdat zijn familie 180.000 euro aan het gerechtshof zou hebben betaald.

Mijers vindt dat onzin. Ook zet hij vraagtekens bij de stap van het Openbaar Ministerie de integriteit van het Marokkaanse rechtssysteem openlijk in twijfel te trekken. Want eerst hebben ze zijn client aan Marokko overgeleverd. “Nu zijn ze kennelijk bang, nu het niet de kant op gaat die ze wilden namelijk levenslang, met vage beschuldigingen komen van corruptie.” (Bron/ lees verder: AT5)

Plaats je reactie