MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Smokkelaars verdacht van poging tot doodslag in Italië

20 augustus 2015 | in Justitie | Reageer

Afrikaanse migrantenEen groep van acht mannen is dinsdag in Italië gearresteerd en beschuldigd van poging tot doodslag op vluchtelingen.

Justitie houdt de acht jongemannen uit Marokko, Libië en Syrië verantwoordelijk voor de ramp met een vissersboot op de Middellandse Zee, die afgelopen weekend 49 vluchtelingen het leven kostte. Op de boot zaten zo’n 400 vluchtelingen die de oversteek wilden maken naar Italië.

Toen vluchtelingen in de laadruimte van de boot dreigden te stikken door brandstofdampen, werden ze teruggedreven door de smokkelaars onder leiding van commandant Ayooub Harboob (Marokkaan, 20 jaar). Om ze terug te drijven heeft de bemanning de mensen geschopt en geslagen. Hierna kwamen 49 vluchtelingen om het leven door verstikking. De Italiaanse marine wist erger te voorkomen en redde de mensen van de zee. (Bron/ lees verder: Groningerkrant)

Plaats je reactie