MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje waarschuwde voor treinschutter

23 augustus 2015 | in Maatschappij | Reageer

Aanslag in Thalys trein verijdeldSpanje heeft andere EU-landen al drie jaar geleden gewaarschuwd voor de man die vrijdag werd overmeesterd in een Thalys trein van Amsterdam naar Parijs.

Volgens de Spaanse krant El País was hij bij Spaanse veiligheidsdiensten in 2012 al in beeld. De man stond bij de veiligheidsdiensten bekend als een gevaarlijke extremist. Andere landen in het Schengengebied werden voor hem daarvoor gewaarschuwd.

De man, die vermoedelijk van plan was een bloedbad aan te richten in de trein, zegt volgens El País dat hij Ayoub El Kahzzani heet, 26-jaar is en uit Marokko komt. Door middel van zijn vingerafdrukken is zijn identiteit inmiddels vastgesteld.

Plaats je reactie