MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaans regisseursduo met film ‘Black’ naar filmfestival Toronto

05 september 2015 | in Film | Reageer

De film Black van het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah“Black”, de tweede speelfilm van de Marokkaanse Belgen Adil El Arbi en Bilall Fallah, is af en komt op 11 november in de Belgische zalen. Dat heeft het regisseursduo aangekondigd.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Dirk Bracke en vertelt het verhaal van de 15-jarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de beruchte bende Black Bronx. Wanneer ze verliefd wordt op een Marokkaanse jongen uit een rivaliserende bende gaan de poppen aan het dansen.

De film gaat volgende week vrijdag in première op het Toronto International Film Festival. In oktober zal hij ook te zien zijn op het 42e Film Fest Gent (13-24 oktober), het meest prestigieuze filmfestival van Vlaanderen.

Plaats je reactie