MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ziyech maakt bij meespelen met Marokko een definitieve keuze

19 september 2015 | in Sport | Reageer

Hakim ZiyechHet mogelijk meespelen van Hakim Ziyech voor Marokko in oktober tegen Ivoorkust (9 oktober) en Guinee (12 oktober) betekent dat de middenvelder niet meer kan kiezen voor Oranje.

Hans van Kastel van de KNVB bevestigt aan De Telegraaf dat Ziyech niet meer voor het Nederlands elftal kan uitkomen, wanneer hij besluit in te gaan op de uitnodiging van Marokko. “Ziyech heeft met Jong Oranje vorig jaar al een bindend duel (EK-kwalificatie, red.) gespeeld”, legt Van Kastel uit. “Omdat hij een dubbele nationaliteit heeft, kan hij bij de FIFA inderdaad toestemming vragen om voor Marokko te spelen.”

Maar hij kan maar een keer overstappen, zegt Van Kastel. Ook Oussama Tannane heeft in het verleden gespeeld voor Jong Oranje. Beiden Ziyech en Tanane hebben een uitnodiging gekregen voor de oefeninterlands tegen Ivoorkust en Guinee. Mochten ze meespelen dan betekent dat een definitieve keuze voor de Marokkaanse ploeg.

Plaats je reactie