MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko levert etrogs voor Joodse Sukkot feest

22 september 2015 | in Economie | Reageer

Marokkaanse etrog boerIeder jaar verzamelen Joodse handelaren vanuit de hele wereld zich bij een afgelegen etrogboomgaard in Marokko. Daar verkoopt men de zeldzame fruit dat al eeuwenlang in het zuiden van Marokko verhandeld wordt.

Joodse handelaren exporteren de etrogs (een soort citroenen) naar Joodse gemeenschappen over de hele wereld voor de viering van Sukkot, (loofhuttenfeest). Bij dit feest bidden de gelovigen met een bundel, loelav geheten, van vier verschillende geurige en kleurrijke planten, waaronder de etrog.

Vanwege het feit dat het jaar 5775 (2015) een shmita jaar oftewel een sabbatjaar is, waarin Joden geen landbouwactiviteiten uit mogen voeren, bestaat er dit jaar een extra grote vraag naar Marokkaanse etrogs. (Bron/ lees verder: Stljewishlight.com)

Plaats je reactie