MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko een van grootste exporteurs groenten naar EU

11 november 2015 | in Economie | Reageer

ExportVolgens de laatste cijfers van Eurostat, die bijgewerkt zijn tot juni van dit jaar, bedroeg de Europese import van verse groenten uit niet-Europese landen 1,3 miljoen ton. Dat is 5% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Marokko, Israël en Egypte waren de grootste niet-Europese leveranciers aan Europa.

Uit Marokko importeerde de EU 428.396 ton groenten: 5% minder dan in dezelfde periode van 2014. Dit waren vooral tomaten met 228.379 ton (-7%), goed voor 81% van alle niet-Europese import van tomaten. De import van bonen bedroeg 81.456 ton (-2%). Volgens FEPEX moet er bij de interpretatie van de cijfers rekening worden gehouden met de slechte weersomstandigheden in Marokko. (Bron/ lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie