MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vrouwen vier keer minder vaak verdacht van criminele activiteiten

16 december 2015 | in Justitie | Reageer

PolitieMannen worden over het algemeen vier keer zo vaak verdacht van criminele activiteiten dan vrouwen. Dat blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2014 stonden ruim 41.000 vrouwen als verdachte geregistreerd bij de politie, tegenover 173.000 mannen. Vooral meisjes van 15 tot 18 jaar zijn relatief vaak verdachte; bij mannen is de piek in de leeftijdscategorie 18 tot 21.

Vrouwen van een Antilliaanse of Arubaanse afkomst zijn – in vergelijking tot andere herkomstgroepen – vaker verdachte van een misdrijf. Ook vrouwen met een Surinaamse of Marokkaanse achtergrond zijn meer vertegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Zo blijkt volgens de cijfers van het CBS. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie