MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Lalla Salma kijkt terug op tien jaar stichting tegen kanker (video)

01 januari 2016 | in Gezondheid | Reageer

Prinses Lala SalmaDe Lalla Salma Stichting voor preventie en behandeling van kanker viert haar tienjarig jubileum.

De non-profitorganisatie werkt samen met nationale gezondheidsdiensten om de zorg van patiënten te verbeteren en bewustwording te creëren in de strijd tegen kanker in heel Marokko. In het Noord-Afrikaans land worden elk jaar 32.000 mensen gediagnosticeerd met kanker.

Ter ere van het tienjarig bestaan is er een documentaire gemaakt over de stichting. In de documentaire spreekt de prinses in het Darija over doelen, inspanningen, uitdagingen en successen van haar organisatie. Zo zegt de prinses dat in de afgelopen tien jaar veel mensen zijn geholpen. Echter het ging niet altijd zonder problemen. ‘Niets is eenvoudig. De stichting heeft met obstakels, moeilijkheden en uitdagingen te maken gehad. Er zijn tranen gevloeid, slapeloze nachten geweest en andere problemen. Ik dank Allah dat we de motivatie hadden om door te gaan.’

Plaats je reactie