MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Maryam Hassouni: ‘Ik ben klaar met stereotiepe beeldvorming’

06 januari 2016 | in Film | Reageer

Maryam HassouniMaryam Hassouni is er helemaal klaar mee om altijd maar “de jonge Marokkaanse vrouw” te spelen in films en series.

“Ik werk er niet meer aan mee. Punt”, aldus de 30-jarige actrice in gesprek met De Volkskrant.

In de nieuwe serie Flikken Rotterdam speelt de actrice een Vlaams-Marokkaanse politieagente, maar volgens Hassouni ligt de nadruk niet op de achtergrond van haar personage. “Volgens mij schrijven wij geschiedenis met deze serie, met zo’n vrouw. Ik ken geen andere serie met een vrouw in een hoofdrol waarbij haar etnische achtergrond er niet toe doet.” (Bron/ lees verder: De Volkskrant)

Plaats je reactie