MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hollandse garnalen in toekomst machinaal gepeld

16 januari 2016 | in Marokko | Reageer

Garnalenpelsters in het Noord-Marokkaanse TangerAl sinds 1989 worden Hollandse garnalen meteen bij aankomst op de Nederlandse havens, naar Marokko verscheept om gepeld te worden. Daar lijkt binnenkort snel een einde aan te komen.

Tot nu toe worden er iedere week ongeveer een half miljoen kilo garnalen met zo’n 25 vrachtwagens vervoerd naar de Marokkaanse pelstations van onder meer Heiploeg en Klaas Puul. Daar worden garnalen door duizenden garnalenpellers met de hand gepeld.

Maar als het aan een Nederlandse familie in het Groningse Leens ligt, komt daar snel verandering in. De familie Kant heeft een garnalenpelmachine ontwikkeld die garnalen veel sneller kan pellen en daardoor dus ook veel goedkoper. Na een aantal horeca-leveranciers is nu ook supermarktketen Albert Heijn overgestapt op het machinaal pellen van garnalen. (de NOS)

Plaats je reactie