MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaans toneel met Dounia Boutazout

22 januari 2016 | in Amusement | Reageer

78077884GN016_MEI_LANFANG_GOp 27 januari staat de voorstelling Miaadna Lacha van gezelschap Massrah al Madina in de grote zaal van de Stadsschouwburg Amsterdam. Een bijzondere voorstelling want het is niet dagelijks dat we Dounia Boutazout op het toneel kunnen bewonderen.
Dounia, bekend van onder andere de Marokkaanse televisie series Kenza F’Douar en Nayda F’Douar komt samen met onder andere Aziz Alhatab speciaal naar Nederland voor de voorstelling. De regie is in handen van Hicham Aljabari. Hij maakt burleske komedies waarin hij op humoristische wijze maatschappelijke kwesties aankaart.

In Miaadna Laacha ontmoeten we het echtpaar Mouna en Karim. Ze dromen van een mooie toekomst en het gezin dat ze samen kunnen stichten. Karim is een toegewijde ambtenaar die wacht op een promotie. Maar voor Mouna gaat dat allemaal niet snel genoeg. Ze hebben meer inkomsten nodig want een gezin kost nou eenmaal heel veel geld.
Miaadna Lacha is een coproductie van Stadsschouwburg Amsterdam en Stadsschouwburg Utrecht.

Arabisch gesproken, met Nederlandse boventiteling

Plaats je reactie