MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Salafisme als middel tegen radicalisering

23 januari 2016 | in Maatschappij | Reageer

Moslims in de moskeeKamerleden als Ahmed Marcouch willen het Salafisme bij wet verbieden in Nederland. Volgens hen zou het een voedingsbodem vormen voor het jihadisme. Samira Dahri, medewerker van de AlFitrahmoskee, is het daar niet mee eens. Volgens haar is het juist dé oplossing tegen radicalisering.

Hoezo zouden Nederlandse jongeren die hier geboren en getogen zijn moeten integreren of zich aanpassen? Accepteer ze en laat ze in hun waarde. Het is tijd voor zelfreflectie, voor iedereen.

Vele islamitische ouders maken zich zorgen over hun kinderen. Zij worden dagelijks geconfronteerd met kinderen die worden afgestoten en buitengesloten van de Nederlandse samenleving. Waarom? Omdat zij niet voldoen aan de normen en waarden die bepaalde mensen superieur achten. Sterker nog, die mensen beschouwen zichzelf als de superieuren, waaraan eenieder zich dient aan te passen. Acceptatie? Dat komt niet voor in hun woordenboek

Lees het gehele artikel verder op de website van het NRC Handelsblad.

Plaats je reactie