MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Scholen mogen dicht met Suikerfeest

27 februari 2016 | in Carriere | Reageer

schoolMet suikerfeest alle leerlingen een vrije dag geven. Volgens staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs is daar helemaal niets mee. Want scholen mogen zelf wel bepalen of ze een vrije dag willen geven.

Dat zegt hij vrijdag in antwoord op vragen van de PVV. Deze partij is het er niet mee eens dat Amsterdamse schoolbesturen overwegen om kinderen een vrije dag te geven vanwege het islamitische feest.

Dekker benadrukt dat in Nederland iedereen het recht heeft op de beleving van zijn religie. Het kabinet is daarom ook niet van plan om de invoering van islamitische evenementen of feestdagen tegen te houden. (Bron/ lees verder: NU.nl)

Plaats je reactie