MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Duurzame energie Marokko geeft impuls aan Noord-Afrika

09 maart 2016 | in Economie | Reageer

De Desertec Foundation: zonne-energie centrales in Noord-MarokkoIn Marokko worden miljarden geïnvesteerd in duurzame energie. Het is een voorbeeld voor de regio.

De mondiale inzinking van de olieprijs heeft economieën in het Midden-Oosten en Noord-Afrika verwoest, schrijft de Volkskrant. Omdat ze ook in het verleden wel-eens met stevige prijsdalingen zijn geconfronteerd, kunnen veel leiders in de verleiding komen te wachten totdat de prijzen weer gaan stijgen.

Maar deze inzinking is anders, en overheden hebben behoefte aan nieuwe strategieën voor hun energie- en ontwikkelingsbeleid. Marokko’s streven om een regionale kampioen te worden op het gebied van duurzame energie biedt een echte mogelijkheid voor economische ontwikkeling in andere Arabische landen

Lees het gehele interessante artikel verder op de website van de Volkskrant.

Plaats je reactie