MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tom Hanks: ‘Marokko veranderde mijn vooroordelen over islamitische landen’

23 mei 2016 | in Film | Reageer

Tom-Hanks-A-Hologram-For-The-KingDe Amerikaanse acteur Tom Hanks heeft veel opgestoken van zijn bezoeken aan Marokko. Zo leerde hij daar onder meer dat veel van de vooroordelen die hij had over islamitische landen niet kloppen. Tijdens de promotie van zijn nieuwe film ‘A Hologram For The King’ blikt Hanks terug over een film die hij tien jaar geleden maakte in Marokko.

“Tien jaar geleden schoten we een aantal scènes voor Charlie Wilson’s War in Marokko en was daarvoor nooit naar een islamitisch land geweest. Ik was een blanke, westerse Amerikaan en in de veronderstelling dat als de oproep tot het gebed klonk iedereen alles zou neerleggen om naar de moskee te gaan. Dat was echter niet het geval. Zo zie je maar dat mijn vooroordeel heel snel teniet werd gedaan.”

Hoewel Hanks zich positief uitspreekt is journaliste Matila Battersby van The Independent niet onder de indruk. Volgens haar staat Hollywood bekend om stereotypering van het Midden-Oosten. Zij vindt dat de film van Hanks ‘A Hologram For The King’ zich er net zo schuldig aan maakt. Oordeel zelf en bekijk de trailer van de film hieronder. (lees verder: Morocco World News en The Independent)

Plaats je reactie