MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Advieskantoor brengt grijze economie van Marokko in kaart

25 juni 2016 | in Economie | Reageer

MarokkoDe CGEM, de Marokkaanse vereniging voor ondernemingen in de private sector, heeft het strategisch advieskantoor Roland Berger ingehuurd om marktonderzoek te doen naar de informele economie in het land, ook wel bekend als de grijze economie.

Aan de hand van de analyse wil de CGEM beleid opstellen dat de Marokkaanse overheid in staat stelt om de informele activiteiten beter te integreren in de formele economische stromen. Dat schrijft Consultancy.nl.

Met een BBP van ongeveer $110 miljard, gegenereerd door een geregistreerde beroepsbevolking van 12 miljoen mensen, is Marokko een van de grootste economieën op het Afrikaanse continent. Maar, net als in veel opkomende economieën – en zeker in Afrikaanse regio’s – kent het land een bloeiende informele economie, waardoor de officiële BBP-statistieken veel lager uitkomen dan de daadwerkelijke economische situatie…

Lees het gehele artikel verder op de website Consultancy.nl.

Plaats je reactie