MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Michelle Obama benadrukt belang onderwijs vrouwen

28 juni 2016 | in Marokko | 1 Reactie

Michelle ObamaMichelle Obama heeft in Liberia een instituut bezocht waar meisjes worden opgeleid tot leidinggevende. Ze was daar om jongeren te wijzen op het belang van onderwijs.

De Amerikaanse first lady begon zo haar uitgebreidere bezoek aan een aantal Afrikaanse landen, waaronder aan Marokko.

Het centrale thema van haar reis is de educatie van jonge vrouwen. Gisteravond laat kwam het gezelschap aan in Marokko. Het is nog niet bekend wat ze daar precies gaat doen. (Bron/ lees verder: de NOS)

Er is 1 reactie

 1. Jolanda van Iersel
  01 juli 2016 om 02:18 uur.

  Hallo,

  Kijk op de Facebook-pagina “Mooiuitmarokko” naar een klein foto verslag van Heldin Karima en andere jonge meiden die de Iftar samen met Michelle Obama & Merl Streep braken afgelopen week.
  Karima komt uit Essaouira, is de eerste die studeert in haal familie, studeert nu in Marrakesh.

  Voor deze jonge meiden is het bezoek een enorme stimulans gebleken maar zij dienen ook als voorbeeld voor vele jonge meiden.

  Karima groeide op o.a. Door de hulp van het Bayti-huis te Essaouira.
  Door acties zoals “ieder kind een schooltas” kunnen zij beetje bij beetje zorgen voor kinderen van arme gezinnen, om toch te stimuleren naar school te gaan. Soms gaat het letterlijk om 15,- aan schoolkosten die de ouders niet kunnen betalen.

  Zooök Karima, ik ben zoo trots op haar, ze is enorm gegroeid en ik mocht haar leren kennen in 2014 toen ik vrijwilligerswerk voor het Bayti-huis deed.

  Met haar vele andere meiden maar ook jongens die nu studeren dankzij de bijdrage aan opvanghuizen zoals Bayti.

  Zie op https://www.gofundme.com/essaouiraschoolkit die diverse vrijwilligers betrokken bij dit huis in Essaouira opzette om jaarlijks een financieele bijdrage te doen aan de studiematerialen van o.a. Karima.

  Helaas ken ik nog veel meiden die op hun 7e al van school worden gehaald door hun ouders om te werken.

  Gegroet Jolanda van Iersel

Plaats je reactie