MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mohammed (10): kan je wel succesvol worden als Marokkaan?

01 juli 2016 | in Carriere | Reageer

Mohammed Mkadmi wil later journalist wordenDe 10-jarige Mohammed Mkadmi uit Leiden heeft maar één droom, hij wil later journalist worden.

Veel Nederlandse kinderen die een soortgelijke droom hebben, achten dat dit vanzelfsprekend mogelijk is. Maar ‘het probleem’ van de kleine Mohammed is dat hij van Marokkaanse afkomst is. Althans hij denkt dat dat een obstakel is om zijn droom te verwezenlijken.

Hij vraagt zich dan ook af of je wel succesvol kan worden als je een Marrokkaanse achtergrond hebt. “Ik dacht dat Marokkanen niks kunnen worden, omdat in de media vaak wordt uitgesproken dat Marokkanen criminelen worden”, meldt de tiener aan Omroep West.

Plaats je reactie