MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Suikerfeest vieren we waarschijnlijk op woensdag

03 juli 2016 | in Geloof | Reageer

ramadanDe ramadan loopt bijna ten einde. Nog een paar dagen en dan is het alweer Eid ul-Fitr (Suikerfeest).

Voor veel islamitische landen is dat het signaal om aan het werk te gaan met de bepaling van de precieze datum van het suikerfeest.

Volgens Mohammed Ouadah, hoofd van het Islamitisch project van het Internationaal Astronomisch Centrum in Abu Dhabi, is Eid ul-Fitr op woensdag in de meeste islamitische landen. Volgens hem in onder andere Marokko, Koeweit, Qatar, VAE en Saudi-Arabië. Dat wil zeggen dat ook wij in Nederland waarschijnlijk het Suikerfeest vieren op woensdag, aangezien de Marokkaanse gemeenschap in Nederland Saudi-Arabië volgen in de bepaling. (Bron/ lees verder: MoroccoWorlNews)

Plaats je reactie