MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Migranten hebben vaker dementie dan andere Nederlanders’

29 september 2016 | in Gezondheid | Reageer

ouderen-in-marokkoOudere migranten uit Marokko zijn, net als hun leeftijdsgenoten uit Turkije en Suriname, drie tot vier keer
vaker dement dan andere Nederlandse ouderen. Dat blijkt uit onderzoek van neuropsycholoog Özgül Uysal-Bozkir, die promoveert aan de Universiteit van Amsterdam.

Uysal-Bozkir deed onderzoek onder 2245 ouderen. Daaruit bleek dat ook depressie en eenzaamheid vaker voorkomen bij oudere migranten. Hij ziet het als een voorstadium of oorzaak van dementie.

Verder hebben migranten van Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse afkomst onder meer vanwege genetische aanleg een grotere kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Ook deze aandoeningen vergroten volgens hem de kans op dementie. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie