MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Verkiezingen in Marokko… maar de koning blijft de baas

08 oktober 2016 | in Politiek | Reageer

De Marokkaanse koning en Premier Abdelilah Benkirane, voorzitter van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD)De Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) van premier Abdelilah Benkirane stevent in Marokko af op een verkiezingsoverwinning. Toch blijft de Marokkaanse koning de echte baas in het land, schrijft het NRC Handelsblad.

Want Marokko heeft twee gezichten, schrijft het blad. Op het eerste oog gaat het goed met het land. Het is een oase van rust en stabiliteit vergeleken met de rest van de regio. De opstanden en aanslagen die andere Noord-Afrikaanse landen in chaos hebben gestort, zijn Marokko grotendeels bespaard gebleven. De economie groeit 4 tot 5 procent per jaar.

Mede dankzij koning Mohammed VI, die geen harde repressie toepast maar voorzichtige democratische hervormingen heeft doorgevoerd

Lees het gehele interessante artikel op de website van het NRC.

Plaats je reactie