MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vlaamse vrouw spreekt vloeiend Berbers en Arabisch

13 oktober 2016 | in Maatschappij | Reageer

vlaamse-spreekt-berbersEen filmpje van een Belgische vrouw die vloeiend Arabisch en Berbers spreekt, is in twee weken tijd al meer dan 130 000 keer bekeken.

“Het is allemaal begonnen toen ik in de jaren 60 op mijn vijftiende kaarten voor een Chiro-feest verkocht in een achtergestelde wijk in Borgerhout”, vertelt Hedwig Van der Velden (64) in Het Laatste Nieuws. Ze kwam er in contact met jonge Marokkanen en trok met hen op. Geleidelijk leerde ze Berbers en Arabisch.

In het filmpje op Facebook spoort Hedwig jonge Marokkanen aan om meer contact te zoeken met hun witte buren:

Plaats je reactie