MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nieuwe demonstraties in Marokko na dood visverkoper

05 november 2016 | in Marokko | Reageer

protesten-marokko-e1477994938358Vijdagavond zijn honderden mensen de straat op gegaan in Al Hoceima om hun solidariteit te tonen met visverkoper Mohsin Fikri. De tocht begon op de plek in Al Hoceima waar de visverkoper precies een week eerder om het leven kwam toen hij werd geplet in een vuilniswagen.

Na zijn dood werd de hele week in diverse steden in het land gedemonstreerd. En ook dit weekend staan demonstraties gepland, waaronder in Nederland.

De bevolking lijkt de tegenwerking vanuit de Marokkaanse overheid en politie meer dan zat te zijn. Zo hebben ze allemaal weleens meegemaakt dat ze eerst ‘koffiegeld’ (steekpenningen) moesten betalen voordat ze iets voor elkaar krijgen bij de politie of ambtenaren. Vaak blijven ook aanvragen voor documenten of vergunningen onbeantwoord, waardoor bouwprojecten en nieuwe bedrijfjes niet van de grond komen. Fikri staat inmiddels in heel Marokko symbool voor corruptie en machtsmisbruik in Marokko.

Plaats je reactie