MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Belgische kindermoordenaar Derochette is dood

15 december 2016 | in Justitie | Reageer

Politie BelgieDe ontvoerder, verkrachter en moordenaar van de 9-jarige Marokkaans-Belgische Loubna Benaïssa is overleden. De moordenaar Patrick Derochette was de dader in een van de geruchtmakendste kindermoordzaken in België. Hij is in een psychiatrische kliniek aan een natuurlijke dood gestorven.

Dat heeft de psychiatrische kliniek waar hij de laatste jaren verbleef laten weten aan persbureau Belga, melden diverse Belgische media.

Derochette ontvoerde in 1992 de 9-jarige Marokkaans-Belgische Loubna Benaïssa, waarna hij haar verkrachte en vermoordde. Pas in 1997, nadat gebleken was dat de politie grove fouten had gemaakt in het onderzoek, werd het lichaam van het meisje gevonden in de kelder van het tankstation van Derochettes familie. Achteraf bleek dat de politie uiterst nalatig was geweest en sporen had genegeerd die wezen in de richting van Derochette, die eerder veroordeeld was wegens pedofilie. (Bron/ lees verder: Belgische media)

Plaats je reactie