MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Plannen voor twee nieuwe islamitische begraafplaatsen

17 december 2016 | in Maatschappij | Reageer

Marokko: begrafenis van een manNaast de bestaande islamitische begraafplaatsen in Almere en Nuenen zijn er plannen voor nog twee begraafplaatsen voor moslims. Maar is er wel belangstelling hiervoor? Bij de twee al bestaande begraafplaatsen valt de belangstelling tot nu toe tegen, schrijft de NOS.

Veel Turkse Nederlanders zijn aangesloten bij het uitvaartfonds van Diyanet, in Nederland vertegenwoordigt door de Islamitische Stichting Nederland, die net als de Marokkaanse uitvaartfondsen bij de Marokkaanse banken de hele familie verzekeren voor een bedrag van wel vijftig euro per jaar. De verzekering regelt het overbrengen van het lichaam naar het land van herkomst en geven twee familieleden vliegtickets.

CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch vindt het jammer dat zoveel Turkse als Marokkaanse Nederlanders nog steeds kiezen voor een begrafenis in het herkomstland. “Het is een soort automatisme voor veel mensen om zich aan te sluiten bij een Marokkaans of Turks uitvaartfonds dat de repatriëring regelt.” (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie