MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bij couppoging omgekomen Marokkaan krijgt status 15-juli-martelaar

19 december 2016 | in Marokko | Reageer

jadoid-merroune1De Marokkaan Jawad Marun die op 15 juli 2016 omkwam bij de afgeslagen couppoging in Turkije wordt beschouwd als een 15-juli-martelaar.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken riep de 32-jarige Jawad Marun uit tot 15-juli-martelaar en betaalde aan zijn familie een martelaarstegemoetkoming van 88.596 Turkse Lira (24.000 euro).

Jawad ging na de oproep van de Turkse president Erdogan om de pleinen op te gaan, de straat op in Istanbul, de stad waar hij al 7 jaar als vertaler werkte. Jawad kwam om toen soldaten bij de wijk Harbiye het vuur openden op de demonstranten. (Bron/ lees verder: DutchTurks.nl)

Plaats je reactie