MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“OV-bedrijf had handenweigeraar moeten laten solliciteren”

08 januari 2017 | in Maatschappij | Reageer

buschauffeursHet ov-bedrijf Qbuzz is op de vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens. Het bedrijf had een man die weigert vrouwen een hand te geven gewoon moeten laten solliciteren voor een baan als buschauffeur.

Volgens het college heeft Qbuzz ‘verboden onderscheid gemaakt op grond van godsdienst’. Het ov-bedrijf zegt dat het weigeren van een hand niet past bij de omgangsvormen van het bedrijf.

Maar volgens de man is het geven van een hand helemaal niet nodig om het werk van buschauffeur goed uit te voeren. Het college geeft de man gelijk. De uitspraken van het college zijn niet bindend, maar worden wel vaak gevolgd door de rechter. (Bron/ lees verder: RTV Utrecht)

Plaats je reactie