MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse autoriteiten doen invallen bij verkopers boerka

23 januari 2017 | in Marokko | Reageer

Boerkadraagsters demonstreren tegen boerkaverbodRecent hebben de Marokkaanse autoriteiten een verbod ingesteld voor het produceren en verkopen van de boerka in Marokko. Men moest zich binnen 48 uur ontdoen van hun boerka voorraad, met het risico van inbeslagname van hun producten.

Om dit kracht bij te zetten heeft een groep vertegenwoordigers van het ministerie naar verluidt woensdag en donderdag invallen gedaan in winkels die de boerka nog wel verkochten. Dat meldt Moroccoworldnews. Het is niet duidlijk wat voor straf de verkopers hebben gekregen.

Het Marokkaanse verbod op de productie en verkoop van de boerka zorgt voor verhitte discussies onder de Marokkaanse bevolking. Onder andere een aantal imams weigert zich hierbij neer te leggen.

Plaats je reactie