MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Allochtone kiezers massaal naar Denk

08 februari 2017 | in Politiek | Reageer

Partij DenkVeel allochtone kiezers keren PvdA de rug toe. Zij stappen massaal over naar de nieuwe partij Denk van ex-PvdA’ers Kuzu en Öztürk.

Dat blijkt uit de EtnoBarometer, een peiling onder 1792 allochtone kiezers van marktonderzoeker Aziz El Kaddouri. In 2012 stemde het merendeel van de kiezers met een migrantenachtergrond nog op de PvdA, ruim 40 procent. Nu is nog maar 20 procent dat van plan.

Denk trekt hetzelfde percentage allochtone kiezers. De aanhang bestaat vooral uit Turkse en Marokkaanse Nederlanders. Zo is 40 procent van de Turken en 34 procent van de Marokkanen van plan om te gaan stemmen op de nieuwe partij. (Bron/ lees verder: het AD)

Plaats je reactie