MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nasrdin Dchar: ‘Op toneel probeer ik nu een Nederlands-Marokkaanse moslim te zijn’

12 maart 2017 | in Amusement | Reageer

Nasrdin DcharNasrdin Dchar is acteur in films, tv-series en op het toneel, maar hij is ook een betrokken deelnemer aan het debat over de samenleving, schrijft Trouw in een groot artikel over Dchar.

In zijn voorstelling DAD komen die twee samen.

Eerder maakte hij al de voorstelling ‘Oumi’ over het integreren van zijn moeder. Met de voorstelling DAD vertelt hij het verhaal van een “jonge Nederlands-Marokkaanse man die vader wordt en daardoor opnieuw in de spiegel moet kijken en zichzelf de grote vragen moet stellen: wie ben ik, waar sta ik voor, hoe verhoud ik me tot de buitenwereld, wat wil ik mijn kinderen meegeven.”

Lees het gehele artikel verder op de website van dagblad Trouw

Plaats je reactie