MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Koning Mohamed VI ontslaat Marokkaans consul na geweld tegen huishoudster (video)

15 maart 2017 | in Marokko | Reageer

Marokkaans ConsulMalika Alaoui, de Marokkaanse consul in het Franse Orly wordt beschuldigd van geweld tegen haar huishoudster, volgens een video die rond gaat op sociale media.

De huishoudster van de consul deed in een video op Youtube diverse oproepen over de erbarmelijke omstandigheden waarin ze moest werken. Deze omstandigheden hadden zelfs de schijn van slavernij. Zo mocht de vrouw het huis niet uit.

Gepubliceerd op het Youtube kanaal van journalist Ali Lmrabet, laat de video zien dat Alaoui’s huishoudster de mensen die filmen smeekt om de politie te bellen. “Bel de politie of ik pleeg zelfmoord”.

Het Marokkaanse medium Hespress maakt inmiddels bekend dat er op bevel van Koning Mohamed VI de betrokken consul ontslagen is.

Hieronder de video:

Plaats je reactie