MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Saad-Eddine El Othmani nieuwe premier Marokko

18 maart 2017 | in Marokko | Reageer

Marokkaanse koningDe Marokkaanse koning Mohammed VI heeft een nieuwe premier aangesteld die een nieuwe regering mag proberen te vormen. De vorige premier Abdelilah Benkirane moest het veld ruimen nadat hij er niet in slaagde om na vijf maanden onderhandelen een een coalitie met een meerderheid te vormen.

Zijn PJD-partijgenoot Saad-Eddine El Othmani is de nieuwe premier. Saad-Eddine El Othmani is psychiater van opleiding en van 2004 tot 2008 was hij voorzitter van de islamitische Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD).

Het is de eerste keer in de recente geschiedenis van het land dat Marokko zo lang zonder regering zit.

Plaats je reactie