MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Leider volksbeweging in de Rif: ‘De Marokkaanse staat verstikt ons’

23 april 2017 | in Marokko | Reageer

Nasser Zafzafi protesten MarokkoDe dood van een visverkoper, Mohsine Fikri, heeft geleid tot een volksopstand in het noorden van Marokko. Al zes maanden komen mensen de straat op om te protesteren tegen het beleid van de Marokkaanse staat. MO* sprak met één van de leiders van de volksbeweging in de Rif, Nasser Zafzafi.

De protesten in de Rif laten ook Marokkanen in Europa niet koud. Naar aanleiding van de sociale protesten zijn verschillende comités opgericht in Europa (België, Noorwegen, Nederland, Spanje, Frankrijk en Duitsland) om de volksbeweging in het Rifgebied kracht bij te zetten…

Lees het gehele artikel verder op de website van het Mondiaal Nieuws.

Plaats je reactie