MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Ik red je zusje als ze dreigt te verdrinken’

05 mei 2017 | in Marokko | Reageer

Özlem, 30, hoofdagent in opleiding – “De melding komt tegen de avond. Als we aankomen staat een jongen, samen met een vrouw aan de rand van het water. Volledig in paniek hoor ik de vrouw roepen: ‘Ze ligt in het water. Daar!’ Ik bedenk me geen moment en spring in het water. Met een paar slagen ben ik bij het meisje. Ik pak haar in een reddingsgreep en breng haar hoofd boven water. Ze is in shock, maar ze leeft. Op mijn rug zwem ik met haar naar de kant. Daar neemt mijn collega haar van me over en trekt haar uit het water. Ze leeft. Later kreeg ik nog een kaartje van haar broer: ‘Je hebt me mijn zusje teruggegeven. Duizend keer dank’. Daar word je wel even heel warm van.”

Geen dag is hetzelfde
Zo’n reddingsactie is niet gebruikelijk voor een hoofdagent in opleiding. Zo zie je dat het werk echt onvoorspelbaar is. Daarom wil Özlem ook graag hoofdagent worden. “Er is veel actie en je verveelt je geen dag; vaak kom je in spannende en soms lastige situaties terecht.”

Voordelen
Haar Turkse achtergrond werkt vaak in haar voordeel. “Als ik bij mensen van mijn cultuur thuiskom, weet ik op welke manier ik met hen moet praten.” Ook binnen de politie merkt ze de voordelen van een multicultureel team. “Absoluut. Het hele team wordt er sterker van. We hebben regelmatig met verschillende nationaliteiten en achtergronden te maken. Ik heb mijn eigen ervaring en mijn collega’s weten weer andere dingen. Dan bespreken we samen de aanpak voordat we naar een melding gaan.”

Geef nooit op
Özlems omgeving had eerst niet zoveel vertrouwen in haar keuze voor de politie. “Ze zeiden: ‘Je komt er toch niet’. Waardoor ik zoiets had van, ik ga er gewoon voor en ik zie wel hoever ik kom. Vaak denken allochtone jongeren dat ze de selectie toch niet kunnen halen, maar dat is absoluut niet zo.” Tegen anderen wil ze dan ook zeggen: “Als je het echt wilt, geloof dan in jezelf en bereid je goed voor, want waar een wil is, is een weg.”

Word ook hoofdagent. Ga naar www.kombijdepolitie.nl en maak er politiewerk van.

Plaats je reactie