MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Koopgedrag tijdens de ramadan verandert

26 mei 2017 | in Maatschappij | Reageer

RamadanDe Ramadan begint op zaterdag 27 mei. Dat heeft Saudi-Arabië officieel aangekondigd. Van zonsopgang tot zonsondergang mogen moslims niet eten en drinken.

Motivaction deed onderzoek naar het eten en drinken, en met name naar het boodschappengedrag van Turkse en Marokkaanse Nederlanders tijdens de ramadan. Gemiddeld geven zij 96 euro per week uit aan de dagelijkse boodschappen. Tijdens de ramadan gaat dat naar 135 euro per week. Dit bedrag lijkt ook te stijgen. Zo ging het in 2014 nog om 120 euro per week in de ramadan, tegen 90 euro per week buiten deze periode.

Tijdens de ramadan veranderen eetpatronen, boodschappengedrag, de vrijetijdsbesteding en de gehele dagbesteding van inmiddels ruim een miljoen Nederlandse moslims in Nederland. Dan treedt de ‘ramadanparadox’ op: aan de ene kant gaat het om onthouding, bezinning en matigheid, maar tegelijkertijd zie je dat er juist veel meer wordt uitgegeven aan voedsel, helemaal richting het Suikerfeest. (Bron/ lees verder: Food Holland)

Plaats je reactie